Single Storey Extension to Detached House in Old Oxted

The Objectives

We were appointed to prepare a structural scheme for a rear single storey extension in Surrey.  The family desired a larger, more spacious living area to accommodate family life.

The Process

The client wanted the entire length of an existing rear wall to be removed between the new extension and existing house, so we designed a steel frame to support the existing first floor above.  Cranked steelwork was designed and detailed to form a vaulted roof to the extension, creating a light and spacious kitchen/dining area.

The Outcome

The result was exactly what the client had wanted.  We prepared a structural scheme for an extension that creates a seamless transition between the new and existing structure.  The family now benefitted from an open plan area, that had plenty of natural light.

Got a project in mind?

Contact us.